Overleg Gemeenschapsraad en ProWonen

27-12-2019 | Wonen

Onlangs hebben enkele leden van de GRN een kennismakingsgesprek gehad met de heer H.J. Veltkamp, directeur Vastgoed van ProWonen. De heer Veltkamp is sinds augustus 2019 werkzaam bij ProWonen.

ProWonen is werkzaam in diverse gemeentes in de Achterhoek en in Neede bezit zij een groot aantal huurwoningen, waarvan veel kleinere en verouderde woningen. De diverse wijken vereisen in de toekomst veel groot onderhoud / renovatie. Voor 2020 heeft ProWonen een onderhoudsplan opgesteld voor diverse woningen in Neede.

Bij eventuele nieuwbouw wordt sterk gekeken naar de toekomst, zodat de woning over 40 jaar ook nog goed bewoonbaar is, waarbij het accent gelegd wordt op “kwaliteit”. Kwantiteit is geen issue.

  • Momenteel wordt het gasloze project met 22 huurwoningen aan de Haaksbergseweg gerealiseerd.
  • Bij renovatie van wijken wordt ook sterk gekeken naar de inrichting van de wijk en het groen en de onderhoudsstaat van de straat. Eventueel zullen woningen uit het straatbeeld verdwijnen. De samenwerking met de bewoners en de gemeente is van groot belang om het project te laten slagen.
  • Op het perceel aan de Meijersveldweg / Meijersweg, kunnen een aantal woningen gebouwd worden, waarbij de zorgvraag leidend kan zijn.
  • Voor het centrum, behoudens de Oudestraat, staat geen bouw van appartementen op stapel.

Voor het ontwikkelen en uitvoeren van de plannen zullen beide partijen elkaar ondersteunen, uiteraard in samenwerking met de Gemeente Berkelland.

Het behouden en bevorderen van de leefbaarheid van Neede, is voor zowel de Gemeenschapsraad en ProWonen, een belangrijk issue. Zodoende hebben we met elkaar afgesproken dat we op regelmatige basis elkaar zullen blijven ontmoeten.